Coronamaatregelen

KOMT DAT ZIEN! 2021

VEILIGHEID IN STADSTHEATER

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jij zo’n fijn en veilig mogelijke theaterervaring hebt. Wij volgen de richtlijnen van de landelijke overheid en onze brancheorganisatie. Daarnaast nemen wij diverse extra maatregelen om de veiligheid van jou, de artiesten en onze collega's te waarborgen. Wij zorgen ervoor dat het voor iedereen mogelijk is om 1,5 afstand van anderen te houden.


Voorafgaand aan je bezoek
Je bent bij ons van harte welkom als je vrij bent van verkoudheid en koortsklachten. Als jij of iemand in jouw huishouden last heeft van verkoudheid of koortsklachten, dan willen wij je vragen om thuis te blijven.


Theaterkaarten bestellen

Koop de theaterkaarten van tevoren via de website of telefonisch. In beide gevallen ontvang je een e-ticket. Rolstoelgebruikers kunnen alleen telefonisch reserveren. Het is voorafgaand aan de voorstelling niet mogelijk om kaarten aan de servicebalie te kopen.


In het theater

We willen je vriendelijk verzoeken om via de hoofdingang aan het Theaterplein het theater te betreden. Bij binnenkomst word je verwelkomd door een van onze medewerkers en ontvang je verdere instructies. Al onze medewerkers dragen mondkapjes. Het is verplicht om ook als bezoeker een mondkapje in het Stadstheater te dragen. Zodra je plaatsneemt in de theaterzaal mag het mondkapje af. Desinfecteer direct je handen bij de in het theater geplaatste desinfectiesprays. De garderobe is gesloten, jassen en tassen mogen mee de zaal in. Houd tijdens je theaterbezoek altijd 1,5 meter afstand van elkaar, volg de looproutes op de vloer en betaal overal in het theater met pin. Contant betalen is niet mogelijk. Volg altijd de aanwijzingen van onze medewerkers op.


Placering
De kaarten voor voorstellingen worden ongeplaceerd verkocht. Je maakt tijdens het bestelproces de keuze of je in de zaal of op het balkon wilt plaatsnemen. Voorafgaand aan de voorstelling wijzen onze medewerkers jou een plek aan waar je mag zitten. Komen jij en je gezelschap uit hetzelfde huishouden, dan mag je naast elkaar plaats nemen. Kom je niet uit hetzelfde huishouden? Dan willen wij je verzoeken om 1,5 meter (2 theaterstoelen) van elkaar plaats te nemen.


Tijdens de voorstelling
Tijdens de voorstelling is er geen pauze. Voor de meeste voorstellingen geldt dat er een drankje is inbegrepen in de kaartprijs. Voorafgaand aan de voorstelling krijg je dit drankje aangeboden, deze mag meegenomen worden de zaal in. Als er geen drankje in de kaartprijs is inbegrepen, dan staat dit bij de voorstelling vermeld. Het is dan mogelijk om een drankje vooraf te kopen en mee te nemen de zaal in.


Na de voorstelling
We verzoeken je om te blijven zitten tijdens het slotapplaus, het geven van een staande ovatie is helaas niet mogelijk. Wacht vervolgens op verdere instructies van onze medewerkers om de zaal te verlaten.


Toiletbezoek
Het is mogelijk om gebruik te maken van de toiletten, maar niet tijdens de voorstelling. Volg de aanwijzingen op de vloer voor de route naar het toilet.


Luchtbehandeling
Wij zorgen voor goede ventilatie en verversen de lucht regelmatig om een prettig en gezond binnenklimaat te creëren. Er wordt verse lucht van buiten gebruikt om de lucht in de zaal te verversen. Indien nodig wordt deze lucht eerst verwarmd. Daarna wordt de lucht weer naar buiten geblazen en wordt er vanuit buiten weer verse luchttoevoer verzorgd.


JE TICKET BLIJFT GELDIG!

Kaarten voor voorstellingen theaterseizoen 20/21

We kunnen ons voorstellen dat je in deze periode mogelijk wat terughoudend bent voor het bestellen van theaterkaarten voor de komende maanden. Mocht er onverhoopt opnieuw sprake zijn van een sluiting van het theater door het coronavirus, dan kunnen we je garanderen dat je kaartje geldig blijft op de volgende manieren:


  1. Je kaartje blijft geldig voor de voorstelling waar je kaarten voor had en de voorstelling kan verplaatst worden.
  2. Kun je niet op de nieuwe datum, dan zetten we je kaartjes om in een digitaal tegoed. 
  3. Lukt het ons niet om een voorstelling te verzetten, dan zetten we je kaartjes om in een digitaal tegoed.
  4. Je kunt je geld van de theaterkaarten terug vragen.